Fjernvarme Fyn tager første spadestik til Tietgenbyens Varmecentral

Nu har Fjernvarme Fyn taget første spadestik til det ambitiøse overskudsvarmeanlæg i Tietgenbyen. Anlægget, som bliver det største af sin art i Danmark, skal fremover forvandle overskudsvarme fra Facebooks datacenter til god fynsk fjernvarme.

Når anlægget sættes i kommerciel drift i starten af 2020, vil det levere grøn varme til cirka 6.900 odenseanske husstande.

Planmæssig opstart
Aftalen med Facebook blev underskrevet i sommeren 2017. Derefter fulgte modning og udbud af komponenter til varmepumpecentralen. Og nu er processen altså kommet så langt, at anlægsarbejdet kunne starte planmæssigt lige efter påske.

Varmepumpeanlægget får navnet Tietgenbyens Varmecentral. Og det placeres overfor Facebooks datacenter på M. P. Allerupsvej i Tietgenbyen.

Forrest i udnyttelsen af overskudsvarme
Fjernvarme Fyn ligger allerede forrest i feltet, når det gælder udnyttelse af overskudsvarme. Og med det aktuelle projekt forstærkes førerpositionen yderligere.

Det skyldes ikke mindst projektets markant grønne profil. Det er nemlig en central del af aftalen med Facebook, at strømmen til anlægget skal stamme fra vedvarende energi. Derfor vil den producerede fjernvarme være CO2-neutral.

Resultatet af mange gode kræfter
Idet Facebook leverer overskudsvarmen gratis, vil projektet skabe både et samfundsøkonomisk overskud og understøtte Fjernvarme Fyns ambition om konkurrencedygtige varmepriser.

Fjernvarme Fyn er bygherre, og Per Aarsleff A/S er entreprenør på bygningerne.

Varmepumperne leveres af Johnson Controls, mens Rambøll er tilknyttet projektet som rådgiver.

Et udstillingsvindue
Udover de mange tekniske detaljer er offentligheden også tænkt ind i projektet.

Forretningsudviklingschef Kim Winther fortæller: ”Et projekt af denne kaliber har en naturlig interesse i omverdenen. Derfor vil der blive etableret et besøgslokale på den nye varmecentral, hvor interesserede kan blive vist rundt. Vi er naturligvis stolte af projektets mange tekniske landvindinger og vil gerne give fagfolk, uddannelsesinstitutioner og andre interesserede et indblik”.

Det nye anlæg bliver således også et udstillingsvindue, hvor udenlandske besøgende kan hente inspiration til den grønne omstilling. Besøgslokalet åbner sammen med centralen i 2020.

Yderligere information
For yderligere information, kontakt:
Administrerende direktør Jan Strømvig, telefon 65 47 30 10, E-mail js@fjernvarmefyn.dk
Forretningsudviklingschef Kim Winther, telefon 40 23 64 32, E-mail kwi@fjernvarmefyn.dk

Fjernvarme Fyn bruger cookies - læs mere her Accepter