Gulvvarme

Der er flere og flere, der vælger gulvvarme - enten i kombination med radiatorer eller som fuld gulvvarme i alle boligens rum. Det har flere fordele. Man slipper for radiatorer, hvilket er en fordel i forbindelse med placering af møbler. Lune gulve giver desuden en højere komfort og en behagelig varmefordeling.

Der er også visse ulemper ved gulvvarme, især fordi det er en opvarmningsmetode, der kan være svær at styre, og som reagerer langsomt på regulering. Især gulvvarme støbt i beton er længe om at skifte temperatur, og forsinkelsen gør det svært at udnytte gratis varme fra solen eller varme fra mange mennesker.

I rum med meget lysindfald kan det være en fordel at montere en radiator. Det bevirker, at man har mulighed for at lave en grundvarme på 17-18 grader med gulvvarmen og så lade radiatoren klare de sidste 3-4 grader.

Det er ikke usædvanligt, at man med gulvvarme skal påregne et ekstra forbrug på omkring 10%, selvom der er isoleret efter alle kunstens regler.

5 gode råd om gulvvarme

  1. Sørg for at gulvvarmen er opdelt i én kreds for hvert rum og med individuel styring af hvert rum.

  2. I rum med meget lysindfald bør gulvvarme kun anvendes som grundvarmekilde og bør altid være suppleret med radiatorer til hurtig regulering af rummets varmebehov.

  3. Gulvvarmeslangerne skal være isolerede frem til det rum, som de forsyner.

  4. Hvis der anvendes gulvvarmeslanger indstøbt i betongulve, så bør gulvene være opdelt og være kantisolerede i hvert rum. (også aht. dæmpning af trinlyd) Gulvvarmeslangerne bør således ikke indstøbes i gennemgående betongulve, der går ubrudt under skillevægge.

  5. Gulvvarmeslangerne skal placeres så højt som muligt i konstruktionen og bør ikke indstøbes i betonunderlaget, hvis der lægges trægulve. I stedet for bør der anvendes specielle gulvvarmeplader, der udlægges direkte under trægulvet. 

Spørgsmål rettes til Fjernvarme Fyn, telefon nr. 65 47 30 40 eller tlf. 65 47 30 43.

Læs mere i vores brochurer om gulvvarme.