Er vandet i din vandhane grønt?

... så betyder det, at du har en defekt vandvarmer.

I november 2015 tilsatte Fjernvarme Fyn et grønt selvlysende farvestof til Fjernvarmevandet.

Farvestoffet er ganske ufarligt og hjælper dig som kunde til at opdage eventuelle utætheder i dit system.

Hvis vandet fra din vandhane er grønt, har du derfor en defekt vandvarmer. Det betyder, at fjernvarmevandet løber over i dit varme brugsvand. I så fald skal du kontakte en VVS-installatør og derudover ringe til Fjernvarme Fyn på telefon 65 47 30 00. Bemærk, at det ikke er nødvendigt at kontakte dit vandselskab.

Opdag utætheder og spar penge
På den ene side kan der altså løbe grønt fjernvarmevand over i brugsvandet. Omvendt kan der også løbe brugsvand over i fjernvarmesystemet. Det kan ske i de områder, hvor trykket på brugsvandet er højere end trykket på fjernvarmevandet.

Hvis der løber brugsvand over i fjernvarmesystemet, betaler du for brugsvand, som du ikke har gavn af. Du kan derfor spare penge ved at opdage en defekt vandvarmer.

Hvis der løber brugsvand over i fjernvarmesystemet, tilføres der samtidig ilt og kalk. Det ødelægger rørene på længere sigt. Mindre brugsvand i fjernvarmesystemet vil derfor betyde færre reparationer af rørledningerne. Fjernvarme Fyn kan herved spare penge på vedligehold, hvilket kommer dig til gode som fjernvarmekunde.

Derfor er det altid en god idé at kontrollere din varmeinstallation.

Tjek dit fjernvarmeanlæg

Det grønne farvestof, Fluorescein (URANIN), er ikke sundhedsskadeligt.

Læs mere om farvestoffet her

Fjernvarme Fyn bruger cookies - læs mere her Accepter