8.A skal til jobsamtale hos Fjernvarme Fyn

9. maj skal Fjernvarme Fyns adoptionsklasse til jobsamtale

8.A skal til jobsamtale hos Fjernvarme Fyn

Den 9. maj holder Fjernvarme Fyn jobsamtaler med eleverne fra virksomhedens adoptionsklasse. Alle elever har afleveret en ansøgning, og nu får de chancen for at opleve, hvordan det er at være til en 'rigtig' jobsamtale hos Fjernvarme Fyn.

Vores adoptionsklasse fra Sanderumskolen er nu nået 8. klassetrin. Og efter næste skoleår tager mange af eleverne afsked med folkeskolen. Det er ikke nødvendigvis et farvel til Fjernvarme Fyn. Siden 1. klasse har vi været i kontakt med eleverne og deres lærere flere gang om året. Det har skabt tætte relationer og givet eleverne et indblik i de mange muligheder, virksomheden tilbyder. Eleverne har fået kendskab til mange forskellige job, og nu får de mulighed for at prøve en 'vaskeægte' jobsamtale hos Fjernvarme Fyn.

Fjernvarme Fyns HR-afdeling har givet eleverne gode råd og vejledning til, hvordan man skriver en god ansøgning. Eleverne har selv valgt, hvilke job, de vil søge. De har søgt job som servicemedarbejder, administrativ medarbejder, vedligeholdelsestekniker, miljømedarbejder, økonomielev osv. Mulighederne er mange. Og selvom eleverne først skal til at afslutte 8. klasse, så kan den tætte kontakt til Fjernvarme Fyn inspirere mange af de unge mennesker i deres valg af uddannelses- og erhvervsretning.

RelationsNetværket, hvor virksomheder adopterer skoleklasser, har til formål at øge elevernes kendskab til arbejdsmarkedet. Samtidig kan Fjernvarme Fyn skabe relationer og tiltrække kommende lærlinge, elever og medarbejdere. Samarbejdet er derfor til glæde og gavn for begge parter.

Den røde tråd i samarbejdet mellem skole og virksomhed er den gensidige relation, hvor der skabes sammenhæng mellem skolens undervisning og virksomhedens dagligdag. Da eleverne arbejdede med programmering på skolen, kom de efterfølgende på besøg hos Fjernvarme Fyn og hørte om, hvordan virksomheden bruger programmering. Og de prøvede selv kræfter med at programmere. Senere da eleverne arbejdede med trivsel i klassen, fik de til opgave at lave spørgeskemaer og undersøge trivslen hos Fjernvarme Fyn.

Gennem årene er det også blevet til mange besøg rundt om på Fjernvarme Fyns mange anlæg og lokationer. Eleverne har blandt andet besøgt Tietgenbyens Varmecentral, hvor overskudsvarme fra Facebooks datacenter omdannes til fjernvarme. Her var emnet FN’s Verdensmål; hvordan Fjernvarme Fyn arbejder med verdensmålene i dagligdagen, og hvad vi alle hver især kan bidrage med for at opfylde verdensmålene.

Eleverne har været med en tur i Elmelund skoven, hvor Fjernvarme Fyn har plantet hurtigt voksende træer, der skal beskytte de blivende træer, mens de vokser sig store. De har besøgt Fjernvarme Fyns biodiversitetshave og hjulpet med aktiviteter for børn og deres forældre ved Odense Blomsterfestival, hvor Fjernvarme Fyn hvert år deltager med udstilling og aktiviteter sammen med byens øvrige forsyningsselskaber; VandCenter Syd og Odense Renovation.

Listen med aktiviteter er lang. Og det er blevet til mange gode og lærerige stunder med adoptionsklassen. Eleverne har fået viden om, hvordan fjernvarmen bliver til og de mange jobfunktioner, der er i en forsyningsvirksomhed som Fjernvarme Fyn.

Yderligere information
Hvis du eller din virksomhed vil høre mere om vores oplevelser med en adoptionsklasse, er du velkommen til at kontakte energirådgiver Dorthe Hindsgaul på e-mail dh@fjernvarmefyn.dk eller per telefon 65 47 30 80.

Du kan læse mere om RelationsNetværket på deres hjemmeside her.