Fjernvarme Fyn deltager i unikt samarbejde om Odense Fjord

Fjernvarme Fyn deltager i unikt samarbejde om Odense Fjord

Fjernvarme Fyn er gået sammen med en række andre store fynske virksomheder, institutioner og organisationer i et unikt samarbejde om at forbedre miljøforholdene i Odense Fjord. Trods forskellige roller og tilgange har parterne givet hinanden håndslag på, at samarbejdet skal være med til at skabe en god økologisk tilstand i fjorden.

Lokalt forankret samarbejde
Samarbejdet tæller så forskellige deltagere som Danmarks Naturfredningsforening, Odense Kommune, landboforeningen L&F Centrovice, Lindø Port of Odense, Odense Renovation, Vandcenter Syd, SEGES og Syddansk Universitet. Samt altså Fjernvarme Fyn.

Samarbejdet er lokalt forankret. Og deltagerne vil i fællesskab finde tiltag, som kan forbedre miljøtilstanden sideløbende med myndighedernes retningslinjer.

Fjorden i fokus
Deltagerne tager fat i Odense Fjord, fordi mulighederne for at forbedre vandmiljøet er størst, når fokus er lokalt. Der er enighed om, at det giver flere muligheder for at forbedre de lokale tilstande, når så mange virksomheder og institutioner samarbejder, end når det alene sker gennem national regulering.

Formålet med det nyetablerede fællesskab er altså at finde løsninger samtidig med, at samarbejdet skal bygge på gensidig respekt for deltagernes forskellige interesser.
Mandag den 7. juni lyder startskuddet til projektets første workshop. Her er målet blandt andet at udvælge de faglige spor, der skal arbejdes med.

Jan Strømvig, administrerende direktør hos Fjernvarme Fyn, fortæller: ”Som naboer til Odense Fjord er vi naturligvis interesserede i fjordens tilstand og udvikling. Og vi støtter altid op om gode initiativer til at forbedre miljøforholdene. For os er det vigtigt, at erhverv og miljøforbedring kan fungere sammen. Målet er, at samarbejdet resulterer i forbedringer af vandmiljøet, hvor der samtidig bliver taget hensyn til både natur, mennesker og erhverv samt til de institutioner, der er i forbindelse med fjorden”.

Du kan læse den fælles pressemeddelelse fra projektet her.

Af: Fjernvarme Fyn.
Foto: Morten Knudsen, Pegasus Reklame & Marketing.