Fjernvarme Fyn er Fyens første bi-venlige virksomhed

Fjernvarme Fyn er Fyens første bi-venlige virksomhed

Fjernvarme Fyn er en kundevenlig virksomhed. Men vidste du, at vi også er bi-venlige?

Det er vi. For det summer i stigende grad af bevinget liv på de mange af vores arealer, som bliver stadig vildere og vildere.

Og derfor fik vi for nylig et flot diplom for at være bi-venlig virksomhed. Og endda den første af sin slags på Fyn.

Ambitiøs på den vilde måde
Det er Danmarks Biavlerforening som har introduceret begrebet ’bi-venlig virksomhed’. Det handler blandt andet om at lade græsplæner blomstre, undgå brug af sprøjtemidler, lave bi-hoteller og meget andet.

Og bingo! Det er jo lige netop, hvad vi allerede gør hos Fjernvarme Fyn med vores ambitiøse projekter om vilde haver. Det gælder mere præcist 200.000 kvadratmeter areal fordelt over 44 matrikler i Odense og omegn, som senest i løbet af 2023 skal omdannes til vild mangfoldighed.

Det er ambitiøst.

Og derfor havde vi fredag den 1. juli besøg af en repræsentant fra Danmarks Biavlerforening. Her fik hun en kyndig rundvisning på Havnegade, hvor vi allerede er godt i gang med den vilde beplantning. Det gælder ikke mindst på støjvolden langs den, snart tidligere, kulplads.

Læs meget mere her
Efter rundvisningen fik vi overrakt et diplom for at være bi-venlig virksomhed. Og det er vi ret stolte af.

Du kan læse mere om alle de ting, vi gør hos Fjernvarme Fyn for at fremme den vilde natur her.

Og du kan blive klogere på kriterierne for at være en bi-venlig virksomhed på Danmarks Biavlerforenings hjemmeside her. På kortet nederst vil du også se Fjernvarme Fyn nævnt som eneste virksomhed på Fyn, hvis du sætter kryds i feltet ’bivenlig virksomhed’.

Og så har Fyens Stiftstidende også for nylig skrevet om den gode historie. Det kan du læse her.

Af: Fjernvarme Fyn.