Fjernvarme Fyn fastholder en af landets laveste varmepriser i 2023

Fjernvarme Fyn fastholder en af landets laveste varmepriser i 2023

 
Julen falder tidligt i år for Fjernvarme Fyns mange kunder. Virksomheden fastholder nemlig den nuværende lave varmepris i 2023. Det er det glade budskab, som netop er blevet godkendt på et byrådsmøde efter indstilling fra Fjernvarme Fyns bestyrelse.

Det sker vel at mærke i en tid, hvor overskrifter om galopperende energipriser er blevet hverdagskost. Og set i lyset af den aktuelle inflation svarer det reelt til en lille prisnedsættelse, fordi varmeomkostningen hermed ikke følger den generelle prisudvikling i samfundet.

Varmeprisen forbliver med andre ord 10.739 kr. årligt inklusiv moms for et standard parcelhus på 130 m2 i 2023. Og Fjernvarme Fyns mange kunder kan derfor fortsat nyde en af landets laveste varmepriser.

Høje elpriser og stor fleksibilitet
Årets dramatiske verdensbegivenheder har ellers gjort deres for også at udfordre varmeprisen.

Tidligere på året betød det blandt andet, at planerne om udfasning af kul måtte udskydes et år. Og da prisen på især kul er fem-seksdoblet gennem de seneste år, skabte det en markant udfordring i forhold til at kunne holde priserne i ro.

Til gengæld er elpriserne ligeledes fulgt med op. Og det har betydet, at Fjernvarme Fyn har været i stand til at dække de øgede omkostninger til brændsel ad den vej.

Samtidig har virksomheden fuld fart på omstillingen mod fremtidens produktionsapparat. Og især varmepumper og andre fremtidssikrede teknologier spiller en stadig større rolle. Samtidig er man på Havnegade ved at lægge sidste hånd på en topmoderne bioblok.

Det er først og fremmest gode nyheder set i et klimamæssigt perspektiv. Og samtidig giver det gode muligheder for optimering kombineret med en større robusthed og fleksibilitet overfor svingende energipriser.

Samlet besparelse på cirka 1 mia. kr.
Fjernvarme Fyn har gennem en længere årrække været garant for varmepriser i landets laveste ende. Og hvis man foretager en normal prisfremskrivning over årene, vil de mange kunder ved udgangen af 2023 samlet set have sparet cirka 1 mia. kr. siden 2015. Det var det år, hvor Fjernvarme Fyn købte produktionsanlæggene på Havnegade.

Administrerende direktør Jan Strømvig udtaler: ”Vi er stolte over at være et stort aktiv for både Odense og for vores mange fynske kunder med fortsat lave priser. Det gælder naturligvis ikke mindst i en tid som denne, hvor det generelle prisniveau er på himmelflugt. Det fortæller mig, at vi er på rette spor med vores udbygning, omstilling og udbredelse af den fynske fællesvarme”.

Af: Fjernvarme Fyn.