Fjernvarme Fyn hæver varmeprisen fra 1. januar 2024

Fjernvarme Fyn hæver varmeprisen fra 1. januar 2024

Fjernvarme Fyn hæver varmeprisen fra 1. januar 2024. Det er netop blevet godkendt på et byrådsmøde efter indstilling fra virksomhedens bestyrelse. Justeringen skyldes især faldende markedspriser på el og øgede omkostninger.

Varmeprisen for de mange fynske kunder forbliver dog blandt landets billigste.


Energibidraget hæves
Ændringen betyder, at energibidraget stiger fra 97 kr. ekskl. moms til 111 kr. ekskl. moms per GJ (Giga Joule). Energibidraget beregnes ud fra husstandens varmeforbrug og udgør den største del af varmeprisen.

For et standardparcelhus på 130m2 betyder det en årlig merudgift på 1.140 kr. eller 95 kr. om måneden inklusive moms. Det svarer til en stigning på cirka 9,9 %. Og den samlede årlige varmepris bliver herefter 12.683 kr. inklusive moms.

På trods af stigningen forbliver Fjernvarme Fyn blandt landets billigste varmeforsyninger med konkurrencedygtige priser sammenlignet med individuelle alternativer.

Den nye pris træder i kraft fra 1. januar 2024.

Ansvarlighed forpligter
Administrerende direktør Louise Høst udtaler: ”Det er altid ærgerligt at melde om en prisstigning. Men den kommer heldigvis efter en lang periode, hvor vi generelt har været i stand til at holde prisen i ro trods uro på energimarkederne, inflation og stigende omkostninger i samfundet. 

Men som ansvarlig virksomhed med en stor aktie i samfundets udvikling og bæredygtige omstilling skal vi selvfølgelig handle ud fra de økonomiske realiteter. Og vi er stolte af, at vi fortsat er blandt landets billigste varmeforsyninger.

Yderligere information
For yderligere information, kontakt:

Kommunikationskonsulent Peter Kiærbye, telefon 23 64 34 60.