Fjernvarme Fyn hjælper med at bortskaffe raske mink

Fjernvarme Fyn hjælper med at bortskaffe raske mink

I de kommende uger vil dele af de raske minkbesætninger, som aflives i disse dage, blive destrueret på Affaldsenergianlægget hos Fjernvarme Fyn. Det er fødevarestyrelsen, som har bedt blandt andet Fjernvarme Fyn hjælpe med denne store opgave.

Baggrunden er naturligvis regeringens beslutning om at aflive alle danske minkbesætninger for at undgå smitte med COVID-19.

Kun raske besætninger
Fjernvarme Fyn modtager udelukkende besætninger, som ikke er smittet med COVID-19.

Til gengæld er der indført de særlige procedurer, som altid gælder for håndtering af kadavere. Det er normal praksis og gælder blandt andet rengøring og desinficering af både produktionsanlægget og af de containere, som transporterer de døde mink. Til den opgave har Fjernvarme Fyn hyret et eksternt firma, som er specialister udi netop professionel rengøring og desinficering. Fjernvarme Fyns egne medarbejdere kommer derfor ikke i direkte kontakt med dyrene.

En nødvendig samfundsopgave
Fjernvarme Fyn forventer at modtage et læs hver fjerde time på alle ugens dage, indtil opgaven er gennemført. Det vides endnu ikke, hvor længe opgaven vil tage.

Administrerende direktør Jan Strømvig udtaler: ”Det er ikke nogen lille opgave. Og den kræver en særlig indsats af vores dygtige medarbejdere på Affaldsenergianlægget. Bortskaffelsen af de mange mink er til gengæld en bydende nødvendig samfundsopgave. Og vi påtager os naturligvis vores ansvar for at hjælpe, så godt vi kan”.

Af: Fjernvarme Fyn.