Fjernvarme Fyn i fokus ved indvielsen af Facebooks nye datacenter

Gå til nyhedsoversigten

Fjernvarme Fyn i fokus ved indvielsen af Facebooks nye datacenter

Torsdag den 12. september blev Facebooks nye datacenter i Odense indviet. Og Fjernvarme Fyn var naturligvis også til stede sammen med både presse og politikere.

Fjernvarme spiller nemlig en helt central rolle, når overskudsvarmen fra datacenteret inden længe kommer fynske husstande til gode.

Unikt samarbejde
Fremmødet på datacenteret var stort. Blandt deltagerne var et bredt udvalg af både presse og politikere. Det gjaldt blandt andet Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen samt Odenses borgmester Peter Rahbek Juel.

Og begge fremhævede de det unikke samarbejde mellem Fjernvarme Fyn og Facebook om at udnytte datacenterets overskudsvarme.

Resultatet ses, når Tietgenbyens Varmecentral senere på året sender den første overskudsvarme fra datacenteret ud til de fynske kunder.

Projektet er en milepæl i indsatsen for at omdanne overskudsvarme til fjernvarme. Men det er samtidig også en helt naturlig forlængelse af den indsats, Fjernvarme Fyn allerede gør på området.

Fjernvarmens unikke position
For udviklingen er gået stærkt siden den spæde begyndelse på det fynske fjernvarmeeventyr tilbage i 1929. Og fra at være et restprodukt af elproduktionen er fjernvarme i dag blevet katalysator for miljø- og klimavenlig omstilling. For fjernvarme kan som bekendt udbygges til både at udnytte og lagre overskudsvarme, vind- og solenergi, restprodukter og meget andet. Og med gårdsdagens indvielse, og med samarbejdet mellem Fjernvarme Fyn og Facebook, ses det, hvordan produktionen også kan omstilles til at udnytte fremtidens mange muligheder.

Det giver fjernvarmen en uhørt høj grad af fleksibilitet og dermed en unik rolle i fremtidens energisystem.

Tietgenbyens Varmecentral indvies inden længe
Vi må vente lidt endnu, inden den røde snor bliver klippet til Tietgenbyens Varmecentral. Datoen er ikke fastlagt, men det forventes at ske sidst i 2019. Herefter vil cirka 6.900 fynske husstande kunne lune sig med varme fra datacenteret.