Fjernvarme Fyn præsenterer ekstraordinært positivt resultat for 2021

Her finder du årsberetningen

Fjernvarme Fyn præsenterer ekstraordinært positivt resultat for 2021

Ekstraordinært positive resultater for 2021. Det er, hvad Fjernvarme Fyn i dag præsenterede på sin årlige generalforsamling.

Dermed bliver der bundet en imponerende sløjfe på året, der gik. Og det flotte resultat skal nu indgå i virksomhedens fortsatte konsolidering. Det er nødvendigt i en tid med store usikkerheder på energimarkederne. Samtidig skal der foretages omfattende investeringer i både klimatiltag, i grøn omstilling og i udbygning af fjernvarmenettet de kommende år.

Årets resultat
2021 endte med et resultat før skat på cirka 271 mio. kr. Den bagvedliggende omsætning var på cirka 1.736 mio. kr.

Resultatet er præsteret i et år, hvor energipriserne drog på himmelflugt. Heldigvis er Fjernvarme Fyn mindre sårbar på grund af et robust og fleksibelt produktionsapparat. Samtidig har virksomheden været i stand til at udnytte de høje elpriser. Og så er der høstet en væsentlig éngangsindtægt fra den oprydning på kulpladsen, som går forud for den endelige afsked med kul i foråret 2023.

Nye kunder og lave priser
Der er også godt nyt på kundesiden. Fjernvarme er blevet hot. Og i 2021 blev der budt velkommen til mere end 700 nye kundeforhold. I Årslev og Sdr. Nærå var tilstrømningen af nye kunder ligefrem så massiv, at der var grønt lys til projektet allerede midt på året.

Fjernvarme Fyns mange kunder kan glæde sig over, at de fortsat kan nyde nogle af landets laveste varmepriser i 2022. Og det sker vel at mærke samtidig med, at virksomheden tager hul på et år med planlagte investeringer for hele ¾ mia. kroner i blandt andet udnyttelse af overskudsvarme, bæredygtig biomasse, elkedler og varmepumper.

Vi tænder et klimaneutralt Odense
Fjernvarme Fyn ligger forrest i feltet med en ambitiøs omstilling til fremtidens varmeforsyning. Og mange projekter er allerede begyndt at spire frem bag store stilladser på Havnegade.

Det gælder for eksempel den kommende Bio Blok 2. Samtidig er Fjernvarme Fyn kommet langt med den massive udbygning af store varmepumper, som udnytter overskudsvarmen fra mange forskellige energikilder. Og for nylig rundede virksomheden den milepæl, som hedder en kapacitet på 100 MW med elkedler alene. Det er dansk rekord.

De mange ambitiøse projekter er medvirkende til, at Fjernvarme Fyn i efteråret blev udpeget til at levere det største bidrag til Odense Kommunes mål om et klimaneutralt Odense i 2030.

Med syvmileskridt mod fremtiden
Grønne tal og røde tråde. Der er således nok at holde styr på disse år hos Fjernvarme Fyn.

Administrerende direktør Jan Strømvig udtaler: ”Vi har en klar og tydelig strategi, som sikrer, at vi forbliver konkurrencedygtige samtidig med, at vi holder fuldt blus på den grønne transformation. Den position vil vi fortsætte med at bevare og udvikle. Og med de mange ambitiøse projekter i støbeskeen glæder jeg mig til de kommende år, hvor Fjernvarme Fyn vil tage endnu flere syvmileskridt mod fremtidens fjernvarme”.

Yderligere information
Årsregnskabet er præsenteret på selskabets ordinære generalforsamling mandag den 23. maj 2021 og kan findes på Fjernvarme Fyns hjemmeside her.

Af: Fjernvarme Fyn.