Fjernvarme Fyn præsenterer tilfredsstillende resultat for 2022

Se beretning og regnskaber her

Fjernvarme Fyn præsenterer tilfredsstillende resultat for 2022

 
Fjernvarme Fyn har netop præsenteret et tilfredsstillende resultat for 2022 på den årlige generalforsamling.

Det sker efter et år, hvor verdenssituationen indimellem overgik fantasien på både godt og ondt. Og hvor kraftige udsving på energimarkederne og store økonomiske udfordringer på verdensplan skabte store overskrifter.

Resultatet danner et godt afsæt for Fjernvarme Fyns videre arbejde med at skabe fremtidens klimaneutrale, robuste og konkurrencedygtige fjernvarme.

Årets resultat
2022 endte med et samlet resultat efter skat på 154,5 mio. kr. Koncernomsætningen udgjorde i året 2.422,7 mio. kr.

Det er et tilfredsstillende resultat for et år, som i høj grad var præget af stor uforudsigelighed og af meget volatile energimarkeder.

På rette vej med omstillingen trods benspænd
2022 bød på mange dilemmaer og svære beslutninger. Det gjaldt ikke mindst, da den planlagte udfasning af kul måtte udskydes til medio 2024. Valget blev truffet, så Fjernvarme Fyn kunne skrue forbruget af gas ned til et minimum og hermed vise den nødvendige solidaritet med resten af Europa i kampen om at gøre sig fri af russisk gas. Samtidig var det med til at undgå mangelsituationer i det danske samfund.

Forlængelsen med brug af kul har naturligvis påvirket den udledte mængde CO2, som man måtte forvente. Til gengæld har det ikke ændret på Fjernvarme Fyns målsætning om at kunne tilbyde klimaneutral fjernvarme i 2030. Det står stadig ved magt. Og med afsæt i virksomhedens opdaterede strategi, som blev godkendt af bestyrelsen i november, ligger der en køreplan for, hvordan man kommer i mål.

Det handler om fuld udfasning af kul. Og det handler om klimarelateret optimering af produktionsapparatet med blandt andet endnu flere varmepumper og elkedler. Og så er CO2-fangst fra virksomhedens affaldsenergianlæg også helt centralt.

Netop muligheden for fangst, lagring og genanvendelse af CO2 som bæredygtig ressource analyseres netop nu intensivt i det fortsatte samarbejde med Fortum Group. Og det store potentiale betød, at projektet i 2022 blev blåstemplet med tilsagn om støtte fra Erhvervsfremmestyrelsen. Derfor er projektet nu klar til at gå ind i den næste vigtige fase.

Rekordmange nye kunder
Uden et godt kundegrundlag, ville der ikke være nogen fjernvarme. Og 2022 blev et rekordernes år, hvor intet mindre end 1.654 fynske husstande skiftede til fjernvarme. Den massive tilgang af kunder kommer både fra nuværende og fra nye områder.

Arbejdet med nye udvidelsesområder nåede også nye højder i 2022, hvor mere end 20 nye områder viste interesse for fjernvarme. Og i for eksempel Allested-Vejle nåede man den tilstrækkelige tilslutning på blot to uger.

Det vidner alt sammen om, at den fynske fjernvarme nu for alvor er trådt i karakter som fremtidens opvarmning.

Sammen kan vi mere
Konstitueret administrerende direktør Kim Winther udtaler: ”Jeg er stolt af de mange resultater, vi har skabt sammen gennem 2022 trods udfordringer og benspænd. Jeg tror på, at de mange store projekter og aktiviteter er med til at vise Fjernvarme Fyn som en spændende og attraktiv arbejdsplads med mange muligheder. En moderne virksomhed som tager ansvar for fremtiden”.

Yderligere information
Årsregnskabet er præsenteret på selskabets ordinære generalforsamling onsdag den 31. maj 2023 og kan findes på denne side.

Af: Fjernvarme Fyn.