Fjernvarme Fyn vinder stort udbud på forbrænding af restaffald fra fynske kommuner

Fjernvarme Fyn vinder stort udbud på forbrænding af restaffald fra fynske kommuner

 
Fjernvarme Fyn har netop vundet et vigtigt udbud om modtagelse og forbrænding af restaffald fra fynske kommuner. Kontrakten starter 1. januar 2023 og løber fire år frem.

Det har stor betydning og er godt nyt for både varmekunder og for affaldsleverandører. Omfanget på den underskrevne kontrakt gælder energiudnyttelse af forbrændingsegnet restaffald fra husstande, småt brændbart fra genbrugsstationer samt anvist forbrændingsegnet affald fra såkaldt tredjepart (primært fynske virksomheder).

Og prisen er skarp!

Derfor er det ikke kun de mange fjernvarmekunder, som nyder godt af aftalen i form af fortsat billig varme fra affaldsenergianlægget. De næste fire år bliver udgiften til affaldsforbrænding nemlig i alt ca. 88 mio. kr. billigere for de fynske borgere og virksomheder. Det er det positive resultat af et veldrevet anlæg kombineret med høj el-omsætning den seneste periode. Og derfor er aftalen også godt nyt for de fynske kommuner generelt og hermed for alle borgere og virksomheder, som leverer affald til Fjernvarme Fyn.

Prisreduktionen sker i en periode, hvor det generelle prisniveau i samfundet er voldsomt stigende. Og med Fjernvarme Fyns prisreduktion for energiudnyttelse af restaffald tages toppen hermed af virksomhedernes og husholdningernes affaldsomkostninger.

Om udbuddet
SamAqua har afholdt udbud på ~937.000 tons forbrændingsegnet affald fordelt over en 4-årig periode 2023-2026. Affaldet er både indsamlet og anvist affald fra kommunerne Nyborg, Svendborg, Assens, Faaborg-Midtfyn, Nordfyn, Kerteminde, Langeland, Ærø og Odense.

Middelfart er som eneste fynske kommune ikke en del af aftalen, da de er tilknyttet Energnist. Der samarbejdes med Svendborg Kraftvarme P/S om at energiudnytte det forbrændingsegnede affald.
 
Af: Fjernvarme Fyn.