Mange fik et kig bag facaden til Varmens Dag

Gå til nyhedsoversigten

Mange fik et kig bag facaden til Varmens Dag

Vi vil gerne takke de mange hundrede gæster, der valgte at tilbringe nogle timer sammen med os på Varmens Dag den 3. februar.

Dagen bød på mange oplevelser, hvor de besøgende på nærmeste hold kunne opleve, hvordan den gode fynske fjernvarme bliver til.

Rundtur til fods og i bus
Man kunne blandt andet tage en rundtur på det store affaldsfyrede anlæg og blive klogere på, hvordan 280.000 tons affald hvert år forvandles til fjernvarme.

Mange valgte også at stige på en af busserne og fik en tur rundt på det 38,5 hektar store område, der udover affaldsenergianlægget også huser et halm- og et kulanlæg. Netop kulanlægget gav anledning til mange spørgsmål. Kul er fortsat nødvendige for at producere tilstrækkelig varme til vores kunder, men en fremtid uden kul rykker hver dag nærmere.

Farvel til kullene
Senest i 2025 skal vi have sagt farvel til kullene. Derfor arbejder vil lige nu med forskellige scenarier til fremtidens varmeproduktion. Måske skal fokus være på høj integration af el, måske på biomasse eller måske på en robust kombination af disse. Det er komplekse beregninger, hvor også energipolitik, afgifter og EU-direktiver spiller en rolle. Det var alt sammen noget, man kunne blive klogere på ved at lytte til de forskellige oplæg, der blev holdt i løbet af dagen.

Gode råd
Havde man brug for gode råd til, hvordan man bedst sparer på energien i sin bolig, kunne man også tale med en energirådgiver – og samtidig høre om mulighederne for at få tilskud fra Fjernvarme Fyn.

Trætte ben og kaffetørstige sjæle
Mange valgte at skylle de mange oplevelser ned med en varm kop kaffe og lidt sødt. Samtidig kunne benene få et velfortjent hvil efter den lange tur rundt på anlæggene.

På gensyn
Varmens Dag er en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor Fjernvarme Fyn holder åbent hus og inviterer alle interesserede indenfor bag bommen på Havnegade. Der skal derfor lyde et stort tak til de mange besøgende og et stort på gensyn.