Nu får du chancen igen

Nu får du chancen igen

Nu har du atter chancen for at hjælpe fjernvarmen til Aarslev og Sdr. Nærå. Det sker, fordi din kommune og Fjernvarme Fyn gerne vil kunne tilbyde både dig, de øvrige husstande og de kommende nye boligområder nem og billig fjernvarme fremover.

For at fjernvarmen kan komme til området, skal cirka halvdelen af områdets husstande vise uforpligtende interesse på forhånd. Samtidig kræver det lokal opbakning og lokale kræfter, som vil hjælpe med at udbrede budskabet om fjernvarmens mange fordele.

Fjernvarme er miljøvenligt, nemt og billigt
Det er mange gode grunde til, at Faaborg-Midtfyn Kommune og Fjernvarme Fyn ønsker at tilbyde fjernvarme.

Fjernvarme er et fælles varmesystem, hvor energikilderne kan udnyttes langt mere effektivt end mindre private anlæg. Samtidig belastes miljøet betragteligt mindre, end hvis hver husejer fyrer i egen kedel. Udover de miljømæssige fordele er det samtidig en nem og billig opvarmningsform.

Prisudviklingen for fjernvarme, naturgas og olie viser, at fjernvarmen har været mærkbart billigst over en lang årrække. Det skyldes flere forhold. For det første udnytter fjernvarme overskudsvarme fra industri. Den kan også bruge alle lokale energikilder - for eksempel affald, halm og træflis. Dermed er fjernvarme ikke ensidigt afhængig af olie, kul og gas, hvor der jævnligt er store prisudsving.

Fjernvarmekunderne deler udgifterne til drift, vedligehold og udvikling.Samtidig er det fjernvarmeselskabet, der har ansvar for driften. Det betyder, at du som fjernvarmekunde ikke skal bekymre dig, om der er varme nok.

Læs mere om grøn omstilling og om de mange fordele ved fjernvarme her.

Mulige forsyningsområder
Herunder kan du se kort over mulige fjernvarmeområder. Ud fra antallet af tilkendegivelser vil vi vurdere den endelige afgrænsning af forsyningsområdet.

Se muligt fjernvarmeområde i Årslev og Sdr. Nærå her (pdf)

Se muligt fjernvarmeområde i Tarup og Hudevad her (pdf)

Pris
Der beregnes en individuel pris for hver husstand. Eksempelvis koster tilslutning af et hus på 130 m2 med 15 m stikledning 35.980 kr., hvis du tilmelder dig i opstartsperioden.

Prisen bør tillægges fra 16.000 kr. til indvendigt rørarbejde samt cirka 8.000 kr. til afbrydelse af gasstik eller 5.000 kr. til fjernelse af tom olietank.

Finansiering
Du kan få tilslutningsafgift, VVS-arbejde og afbrydelse af gasstik finansieret over varmeregningen med fem procent i udbetaling.

Benytter du Fjernvarme Fyns låneordning, kan du i langt de fleste tilfælde vælge i en årrække at betale det samme, som du gør nu for din varme - herefter vil etableringsomkostningerne være betalt, og dine varmeudgifter vil falde.

Vil du vide mere?
Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Ønsker du at få et tilbud på, hvad det vil koste af få fjernvarme, kommer vi også gerne hjem til dig og måler op. Det er naturligvis helt uforpligtende og gratis.


KONTAKT FJERNVARME FYN
Telefon: 65 47 30 00 • Mail: kontakt@fjernvarmefyn.dk