Nyt samarbejde om softwarepakke til el-handel styrker fjernvarmebranchen i ind- og udland

Nyt samarbejde om softwarepakke til el-handel styrker fjernvarmebranchen i ind- og udland

Fjernvarme Fyn og EMD International A/S har netop indgået en aftale om at overflytte Fjernvarme Fyns egenudviklede planlægningsværktøj til drift, OPTI, til softwareudvikleren EMD International A/S. Med i aftalen følger også nøglemedarbejdere på området.

Store ambitioner for fjernvarmen
Aftalen er indgået efter flere måneders forundersøgelser hos de to virksomheder. Og ambitionen er at skabe markedets bedste softwareprodukt til produktionsplanlægning på både inden- og udenlandske fjernvarmeværker.

Og det er helt centralt. Fjernvarmeværkerne vil nemlig fremover spille en stigende rolle i den nødvendige grønne omstilling af energisystemerne. Det gælder både varmeforsyningen samt, i lige så høj grad, el-systemet. Her stiger behovet for fleksibel produktion og forbrug af el, så den stærkt fluktuerende produktion fra sol og vindkraft kan balanceres.

Det vil det nye softwareprodukt kunne gøre. Og derfor er det ikke blot Fjernvarme Fyn, men derimod hele fjernvarmebranchen, som får gavn af det nye produkt.

Kræfterne samles
De to virksomheder har allerede hver især kraftfulde værktøjer til handel med el og til planlægning af drift. Det gælder Fjernvarme Fyns egenudviklede og højt specialiserede software, OPTI. Og det gælder EMD Fondens software energyTRADE og energyPRO, som allerede bruges på 20 kraftvarmeværker.

Foruden OPTI bliver der overført vigtige nøgleressourcer fra Fjernvarme Fyn til EMD International A/S. På den måde samles kræfterne i den fælles indsats for at skabe et kraftfuldt stykke software til gavn for den samlede fjernvarmebranche og dermed for hele samfundet.

Et perfekt match
Forventningerne er da også store hos begge virksomheder.

Kommerciel chef hos Fjernvarme Fyn, Morten Brunse, udtaler: ”Samarbejde gør stærk. Og med den nye aftale sikrer vi, at vores erfaringer med både udvikling og brug af OPTI videreføres samtidig med, at medarbejderne bag kan fortsætte i et fagligt og stærkt udviklende miljø”.

Direktør hos EMD International A/S, Christian Ingerslev, er enig og uddyber: ”Vi oplever stor interesse for samarbejdet. Og vi har allerede fået flere henvendelser fra potentielle kunder, som vil høre mere. Så nu får vi travlt med at integrere både software og nøglemedarbejdere samtidig med, at markedet for nye potentielle kunder skal opdyrkes”.

Hos EMD Fonden, som ejer EMD International A/S, konkluderer bestyrelsesformand Frank Rosager: ”Hos EMD Fonden har vi en almennyttig målsætning om at bidrage markant til den grønne omstilling. Mulighederne er store, fordi Danmark allerede har en førerposition på flere centrale områder. Det gælder både elproduktion fra sol og vind samt de fjernvarmesystemer, som fremover skal fjerne ubalancer mellem produktion og forbrug i el-systemet. Og det skaber et perfekt match med investeringen i at videreudvikle denne spændende softwarepakke”.

Yderligere information
For yderligere information, kontakt:

Adm. direktør hos EMD Fonden, Christian Ingerslev Sørensen, telefon 25 10 79 49
Kommerciel chef hos Fjernvarme Fyn, Morten Brunse, telefon 24 43 12 73.
 
Af: Fjernvarme Fyn og EMD International A/S.