Pressemeddelelse

Stor lokal interesse sender fjernvarmen godt på vej til Årslev og Sdr. Nærå

Der er grund til at glæde sig i Årslev og Sdr. Nærå. Interessen for fjernvarme er nemlig stor. Og det skaber gode udsigter til, at beboerne senere på året kan udskifte deres gas- og oliefyr med nem, lydløs og klimavenlig fjernvarme.

Og så bliver det endda billigere end nogensinde før.

Sådan lyder de glade budskaber i dag, hvor godt halvdelen af de nødvendige tilmeldinger til fjernvarme er i hus. Og samtidig lyder startskuddet til den afgørende slutspurt, hvor de sidste underskrifter fra lokalbeboerne skal på plads.

Først da kan der nemlig gives grønt lys til at lægge rørene i jorden og tænde for fjernvarmen til området.

Ærmerne smøges op
Godt begyndt er som bekendt halvt fuldendt. Og i skrivende stund har knap 400 af husstandene i Årslev og Sdr. Nærå sagt ja til, at de gerne vil have fjernvarme. Dermed er salgsprocessen kommet rigtig godt fra start.

Men lige ved og næsten, slår ingen mand af hesten. Og det er helt afgørende, at alle interesserede beboere kommer ud af busken nu og melder sig til. Ifølge reglerne skal mindst halvdelen af områdets husstande nemlig tilmelde sig, førend projektet kan sættes i gang.

Derfor smøger Fjernvarme Fyn nu ærmerne op en ekstra gang i samarbejde med områdets mange ildsjæle.

Kundecenterchef hos Fjernvarme Fyn, Allan Stihøj, fortæller: ”Vi har et fortræffeligt samarbejde med lokalområdets ildsjæle, som tæller knap 20 lokale beboere. De hjælper både med at stable arrangementer på benene, stemme dørklokker og tale med naboer og andre lokale. Uden deres store indsats var vi ikke nået så langt, som vi er i dag”.

John Christensen bor i området og er talsmand for ildsjælene. Han uddyber: ”Fjernvarme vil være et stort aktiv for hele lokalområdet. Det gælder både for nuværende og for kommende beboere. Og det gælder for kommunen. Fjernvarme vil nemlig også yde et vigtigt bidrag til projektet Fremtidens Forstad, hvor målet er at skabe en unik og bæredygtig forstad, som skal tiltrække 1.200 nye beboere de næste 10 år”.

Billigere end nogensinde før
Fjernvarme er fremtidens varme. Og det er en helt central del af den grønne omstilling, hvor naturgas, olie og kul skal være fortid. Allerede i løbet af 2022 siger Fjernvarme Fyn helt farvel til kul. Og beboerne i Årslev og Sdr. Nærå vil derfor kunne nyde en varme, som er produceret med helt anderledes bæredygtige energiformer.

Og den rene samvittighed kan endda blive endnu billigere end hidtil. Fjernvarme Fyn har nemlig fået tilskud til projektet fra Energistyrelsen. Og derfor tilbydes beboerne en pris, som er endnu lavere end hidtil. Og her kan det tilføjes, at Fjernvarme Fyn allerede har varmepriser, som er blandt landets laveste.

Slå til nu
Budskabet er derfor klart: Vi er tæt på målstregen. Og nu skal vi have de sidste med.

Tilmeld dig fjernvarme i Årslev og Sdr. Nærå

Yderligere information

For yderligere information, kontakt:
Forsyningschef, Jakob Rasmussen, telefon 65 47 30 40
Kundecenterchef, Allan Stihøj, telefon 65 47 30 70