Tilskudspuljen er opbrugt i flere nye områder

Tilskudspuljen er opbrugt i flere nye områder

Interessen for fjernvarme er stor. Heldigvis. Det betyder imidlertid også, at den statslige tilskudspulje nu desværre er opbrugt i flere nye områder. Og derfor er det ikke længere muligt at få tilskud i Årslev og Sdr. Nærå, Skallebølle, Nr. Lyndelse og Nr. Søby.

Samtidig bliver selve tilslutningsprisen i alle nye områder justeret på grund af prisstigninger på især materialer.

Ændringerne gælder alle aftaler, som indgås fra og med den 1. juli 2022. Aftaler, som er indgået før denne dato, påvirkes til gengæld ikke.

Årslev og Sdr. Nærå, Skallebølle, Nr. Lyndelse og Nr. Søby
I disse områder er tilskudspuljen, som kom fra Klimaaftalen á juni 2020, desværre opbrugt. Derfor beregnes tilslutningsprisen for alle aftaler, som indgås fra og med den 1. juli 2022, uden tilskud.

Samtidig hæves selve tilslutningsprisen, som bliver:Vissenbjerg Nord
I Vissenbjerg Nord er det stadig muligt at få tilskud. Selve tilslutningsprisen med og uden tilskud hæves imidlertid også fra og med 1. juli 2022 og bliver derfor:Tilslutningsprisen opkræves over varmeregningen i 10 år, hvorefter den bortfalder.

Vi gør opmærksom på, at priserne for alle områder kan blive reguleret frem til, at der er indgået en skriftlig aftale.

Følger den generelle prisudvikling
Prisstigningen skyldes primært, at tilskudspuljen nu er opbrugt i flere områder samt derudover en kombination mellem den generelle inflation og øgede udgifter til både materialer og til specialiseret arbejdskraft. Stigningen på materialepriserne er en konsekvens af hele verdenssituationen, hvor mangel på de fleste ting har hævet prisen på blandt andet de rør, som skal indkøbes til nye projekter.

Kundecenterchef hos Fjernvarme Fyn, Jesper Schmidt Kruse, udtaler: ”Vi er naturligvis ærgerlige over at prisen stiger. Men omvendt er vi også nødsaget til at følge den generelle prisudvikling i samfundet. Jeg hæfter mig til gengæld ved, at vi fortsat tilbyder nogle af de laveste varmepriser i Danmark. Og vi glæder os rigtigt meget til at byde velkommen til mange nye kunder som en vigtig del af samfundets klimavenlige omstilling”.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Fjernvarme Fyn på telefon 65 47 30 00.

Af: Fjernvarme Fyn.