Ugens massive regnvejr spænder ben for fjernvarmen i Årslev

Ugens massive regnvejr spænder ben for fjernvarmen i Årslev

De seneste to døgns massive regnmængder er gået hårdt ud over området omkring Møllehøjvej i Årslev. Her har Fjernvarme Fyn gennem længere tid arbejdet på at få lagt fjernvarme ud til kvarterets beboere. 

Det arbejde er nu sat på standby, fordi de store mængder regn har fyldt vores grave-render og efterfølgende lagt sig som en tung dyne af vand over hele vejen.

Status onsdag den 7/2 er at vandet nu har trukket sig lidt tilbage, så det igen kun dækker de 70 cm dybe render. 

- Det betyder, at vi er nødt til at indstille arbejdet ind til alt vandet, er forsvundet igen. Hvor længe det varer, ved vi ikke præcist endnu, men det er naturligvis ikke en fordel, hvis der falder mere regn i den kommende uge, siger Thomas Eriksen, der er afdelingsleder hos Fjernvarme Fyn

Det er for nuværende heller ikke en mulighed at pumpe vandet væk fra området.

- Vi kan desværre ikke pumpe vandet videre til de to nærliggende overfladebassiner, da de også er fyldt med vand. Så vandet vil bare løbe lige tilbage til der, hvor det kom fra, siger Thomas Eriksen.

Herunder kan du se udviklingen fra tirsdag til onsdag:

Tirsdag middag den 6. februar er renden næsten tør

 

Tirsdag eftermiddag den 6. februar er renden næsten fyldt med vand

 

Onsdag formiddag den 7. februar er renden fyldt med vand

 

Onsdag aften den 7. februar er hele vejen oversvømmet

 

Det er ikke første gang at arbejdet i området bliver sat på standby. For nyligt stod arbejdet også stille, da frosten var for hård til, at det var muligt at grave i jorden.