Vi har lukket et af Danmarks sidste kulværker

Vi har lukket et af Danmarks sidste kulværker

 
Så skete det endelig! 
 
Efter en lang vej med indlagte bump og forhindringer er det nu helt slut med at bruge kul hos Fjernvarme Fyn. Og selvom beskedenhed kan være en dyd, tør vi godt kalde dagen ved dens rette navn. Nemlig: En milepæl!
 
Derfor har dagen i dag, mandag den 22. april, budt på fejring med mange gæster her på Havnegade. Og da tiden var inde, var det finansminister og formand for Grønt Råd Nicolai Wammen, som trykkede på knappen i kontrolrummet og dermed tømte det store kulanlæg for den sidste rest af kul.
 
Hermed er en æra slut. Og vi var nok flere, som fornemmede historiens vingesus.
 
Fjernvarme Fyn har nået et mål, som virkede uopnåeligt for blot få årtier siden. Det har været en lang og udfordrende rejse, som vi har stået sammen om. Og i dag har vi nået en milepæl, hvor vi har skovlet den sidste rest af kul ud af vores kedel. Dette er ikke blot afslutningen på en æra men også begyndelsen på en ny og grønnere fremtid for os alle”, siger bestyrelsesformand Mads Søndergaard Thomsen

Glæde og stolthed blandet med vemod
Afskeden med kul er et afgørende skridt på vores grønne færd mod klimaneutral fjernvarme senest i 2030. Men det er også en lang og væsentlig æra i den fynske fjernvarmes historie, som nu er slut. Kulproduktion har været en solid og stabil varmekilde gennem mange år. Og det kulfyrede anlæg har tjent varmekunderne og virksomheden godt.

Derfor var det også både naturligt og forståeligt, at glæde og stolthed var blandet med en vis portion vemod flere steder.

Nu bliver anlægget bygget om til at fyre med gas. Og fremover bliver det kun taget i brug på de dage, hvor særligt kolde temperaturer kalder på ekstra varme. Eller hvis vi bliver bedt om hjælp med at opretholde forsyningssikkerheden i Danmark.

Du er velkommen til at læse hele pressemeddelelsen her.

Af: Fjernvarme Fyn.