Vi indvier vild have i Nr. Broby

Vi indvier vild have i Nr. Broby

Mandag den 5. oktober var blomsterne og bierne hovedpersoner i Nr. Broby. Vi holdt nemlig åben have ved vores varmecentral i området.

Årsagen er den glædelige, at Fjernvarme Fyn er godt i gang med at forvandle en helt almindelig grund til vild naturhave. Det betyder masser af spraglede blomster, planter, træer, buske og vild natur allerede fra foråret. Og det betyder et rent slaraffenland for sommerfugle, bier og andre insekter.

Mandag var der rundtur i haven for alle. Og interessen var stor.

Håndsrækning til biodiversiteten
De mange gæster kunne gå sig en tur i haven og få et indtryk af, hvor dejligt der bliver til foråret, når alt står i flor og haven eksploderer i flotte farver.

Med på gæstelisten var også en gartner og en ekspert udi biodiversitet. Så der var rig mulighed for at få inspiration til, hvordan man selv giver insekterne de bedste levevilkår i sin egen villahave.

Insekter er nemlig selve grundlaget for det økosystem, som er så hårdt presset i disse år. Bestanden af insekter går voldsomt tilbage, fordi der mangler naturlige levesteder og vild natur. Derfor er vilde haver som den i Nr. Broby skræddersyet til at tiltrække bestøvende insekter, fordi de er afhængige af bestemte plantearter for at yngle og finde føde.

Første skridt på vejen
Den vilde have står færdig til foråret, hvor den mangfoldige fauna begynder at vokse op. Og så vil den være åben for alle.

Håbet er, at besøgende i alle aldre vil benytte chancen til at gå en tur i haven og opleve dens forskellige udtryk gennem hele året.

Samtidig er haven i Nr. Broby et pilotprojekt. Og planen er at udvikle konceptet til senere at gælde andre af Fjernvarme Fyns adresser rundtomkring.

Vi siger tak til alle dem, som deltog og var med til at skabe en dejlig eftermiddag.

Du kan læse mere om projektet i denne folder.

Af: Fjernvarme Fyn.