Overblik

Se status for områder vi undersøger

Her på siden kan du se, hvilke områder vi undersøger. Og du kan læse mere om den videre proces.

Vi undersøger i øjeblikket om en lang række områder kan få fjernvarme

Der er fjernvarme på vej mange steder på Fyn. Men inden vi fører fjernvarmerør til et område, skal der regnes på, om det hænger sammen ud fra et samfundsøkonomisk synspunkt.

Herunder kan du se, hvilke områder vi undersøger. Du kan se status ud for hvert område.

 

Områder Status
Allerup Område undersøges
Allested/Vejle Projektforslag sendt til kommunen (ny del af byen, betinget godkendt)
Ask- og Ahornvænget, Søndersø Projektforslag under udarbejdelse
Bred Område undersøges
Brobyværk Område undersøges
Daugstrup/Østrup/Klintebjerg Område undersøges
Folehaven/Sundruse, Søndersø Projektforslag sendt til kommunen (betinget godkendt)
Hjadstrup/Kappendrup/Skamby Område undersøges
Lykkebovej m.fl., Rolfsted Projektforslag sendt til kommunen (betinget godkendt)
Lumby ved Nr. Lyndelse Område undersøges
Lunde, Otterup Område undersøges
Norup/Emmelev Område undersøges
Nr. Lyndelse og Nr. Søby Læs mere her
Skallebølle Læs mere her
Spedsbjerg Område undersøges
Tokkerudparken, Morud Projektforslag sendt til kommunen (betinget godkendt)
Veflinge Projektforslag under udarbejdelse
Vissenbjerg, erhvervsområde Område undersøges
Vissenbjerg Nord - nyt fjernvarmeområde Læs mere her
Vissenbjerg - eksisterende fjernvarmeområde Læs mere her
Æble-kvarteret, Morud Projektforslag sendt til kommunen (betinget godkendt)
Årslev og Sdr. Nærå Læs mere her

Senest opdateret 15. september 2022

 

Den videre proces

Hvad er næste skridt, når et område er blevet undersøgt, og der er udarbejdet et projektforslag, som er sendt til den pågældende kommune? 

For at projektet kan blive til noget, skal kommunen godkende projektforslaget. Men ikke nok med det. Energistyrelsen skal også godkende Fjernvarme Fyns ansøgning om at få del i tilskud fra fjernvarmepuljen. Og endelig skal tilstrækkelig med husstande i det pågældende område tilmelde sig fjernvarme. Når alle disse kriterier er opfyldt, går Fjernvarme Fyn i gang med at etablere fjernvarme til området.

 

Hvornår ved jeg, om der kommer fjernvarme til mit område?

Inden årets udgang skal du have fået svar på, om dit område kan forsynes med fjernvarme. Det er politisk bestemt. Når det er på plads, skal der udarbejdes en plan for, hvornår dit område kan blive tilsluttet. Lige nu er der stor efterspørgsel på fjernvarme. Det betyder desværre også, at der kan være ventetid på at blive tilsluttet.

Vi har et stort ønske om at tilslutte flest muligt, hurtigst muligt og så billigt som muligt. Lige nu har vi derfor 100 mand i gang med at grave rør i jorden og tilslutte kunder. I forhold til sidste år har vi tilsluttet tre gange så mange som sidste år på samme tidspunkt. Vi arbejder derfor så hurtigt vi kan - så du kan slukke for gassen hurtigst muligt.

Hvornår ved jeg, om der kommer fjernvarme til mit område?

Inden årets udgang skal du have fået svar på, om dit område kan forsynes med fjernvarme. Det er politisk bestemt. Øverst på siden kan du se, om dit område er ved at blive undersøgt og få en status.

Hvornår kan jeg blive tilsluttet fjernvarme?

Der er stor efterspørgsel på fjernvarme. Det betyder desværre også, at der kan være ventetid på at blive tilsluttet.

Er dit område ved at blive undersøgt, om det kan få fjernvarme, så er processen følgende:

  1. Vi laver beregning på, om det kan hænge sammen ud fra et samfundsøkonomisk synspunkt.
  2. Er fjernvarme det billigste alternativ i forhold til andre mulige energiformer, så sender vi et projektforslag til din kommune, som skal godkende projektet.
  3. Herefter skal Energistyrelsen godkende Fjernvarme Fyns ansøgning om at få del i tilskud fra fjernvarmepuljen.
  4. Endelig skal et tilstrækkeligt antal husstande i dit område tilmelde sig fjernvarme.
  5. Når der er tilstrækkelig tilslutning til fjernvarme i dit område, kan vi gå i gang med at grave og tilslutte dig og dine naboer til fjernvarmen.

 

Er alle ovenstående kriterier opfyldt, laver vi en overordnet plan for, hvornår vi kommer til dit område. Inden vi går i gang, laver vi en detaljeret plan for tilslutning, så du kan se, hvornår du kan forvente at blive tilsluttet. Vi opretter samtidig en områdeside, så du kan følge med i, hvad der sker i netop dit område. Herunder kan du se områderne, hvor projekterne er nået til fasen, hvor man kan tilmelde sig fjernvarme.

Mit område er ikke nævnt på siden. Betyder det, at der ikke kan komme fjernvarme til mit område?

Vi har foretaget beregninger på en række områder, hvor det har vist sig, at fjernvarme ikke er det billigste alternativ i forhold til andre energikilder. I disse områder sender vi derfor ikke projektforslag til den pågældende kommune. Står dit område ikke på listen, er du altid velkommen til at kontakte os for at høre, om vi har behandlet dit område. Du kan ringe på telefon 65 47 30 00 eller skrive til os på kontakt@fjernvarmefyn.dk.

Hvad koster det at blive tilsluttet fjernvarme?

Der vil blive beregnet en pris for hvert område. Prisen afhænger blandt andet af antal tilslutninger og afstanden fra det eksisterende fjernvarmeområde til det nye område.

Hvornår er sidste chance for at tilmelde sig fjernvarme?

Er dit område blevet godkendt til fjernvarme, kan du tilmelde dig her, eller ved at ringe til os på telefon 65 47 30 00. Du må meget gerne tilmelde dig i god tid, inden vi graver ud for din bolig. Når gravemaskinerne først har passeret din bolig, og der er gravet og reetableret, vil du ikke kunne blive tilsluttet til den aktuelle projektpris. Du vil i stedet skulle indhente et individuelt tilbud, som bliver tillagt et opstartsgebyr for gravearbejde og reetablering. Du kan derfor spare penge ved at tilmelde dig i god tid. Og vi kan få tilsluttet flere, hvis vi ikke skal tilbage og bryde den nyetablerede belægning op.