Overblik

Se status for områder vi undersøger

Her på siden kan du se, hvilke områder vi undersøger. Og du kan læse mere om den videre proces.

Vi undersøger i øjeblikket om en lang række områder kan få fjernvarme

Der er fjernvarme på vej mange steder på Fyn. Men inden vi fører fjernvarmerør til et område, skal der regnes på, om det hænger sammen ud fra et samfundsøkonomisk synspunkt.

Herunder kan du se, hvilke områder vi undersøger. Du kan se status ud for hvert område.

Nederst kan du se de områder, som vi har valgt ikke at gå videre med.

 

Områder Status
Allerup Læs mere her
Allested-Vejle Læs mere her
Bred Vi forventer at åbne for tilmelding 1. kvartal 2025 
Daugstrup/Østrup/Klintebjerg Der er på Finansloven for 2024 blevet afsat midler til ny tilskudspulje. Fjernvarme Fyn ansøger om tilskud til området, når puljen åbner.
Hjadstrup/Kappendrup/Skamby Der er på Finansloven for 2024 blevet afsat midler til ny tilskudspulje. Fjernvarme Fyn ansøger om tilskud til området, når puljen åbner.
Korup, Pederstrupvej 58-64 Område undersøges
Lumby ved Nr. Lyndelse Vi forventer at åbne for tilmelding 3. kvartal 2024
Lunde, Otterup

Der er på Finansloven for 2024 blevet afsat midler til ny tilskudspulje. Fjernvarme Fyn ansøger om tilskud til området, når puljen åbner.

Morud, Tokkerodparken Læs mere her
Morud, Æble-kvarteret Læs mere her
Norup/Emmelev Område undersøges
Nr. Lyndelse og Nr. Søby Læs mere her
Nr. Lyndelse erhvervsområde Vi forventer at åbne for tilmelding 2. kvartal 2024
Otterup, Møllevej Vi åbner for tilmelding i uge 19.
Rolfsted, Lykkebovej og Kappendrupvej 1-11 Læs mere her
Skallebølle Læs mere her
Skallebølle Syd Læs mere her
Spedsbjerg Læs mere her
Søndersø, Ask- og Ahornvænget Vi åbner for tilmelding i uge 19.
Søndersø, Folehaven/Sundruse Læs mere her
Veflinge/Farstrup Der er på Finansloven for 2024 blevet afsat midler til ny tilskudspulje. Fjernvarme Fyn ansøger om tilskud til området, når puljen åbner.
Vester Kærby Område undersøges
Vissenbjerg, erhvervsområde Område undersøges
Vissenbjerg Nord Læs mere her
Årslev og Sdr. Nærå Læs mere her
Årslev, Lundsmarken Område undersøges

 

Bemærk: Ovenstående områdeliste er Fjernvarme Fyns nuværende bedste skøn. Der tages forbehold for ændringer grundet markedssituationen.

 

Udgåede områder

Udgåede områder
Bramstrup ved Nr. Lyndelse
Brobyværk
Brylle, Krybilyparken
Ellinge ved Ferritslev
Fraugde Kærby Vej, Odense NØ
Gerskov
Kappendrup, Rolfsted
Lindved
Lumbytorp
Morud Vest, Skovgårdsparken og Rosenholmgrenen
Skalbjerg
Særslev, Søndersø
Tarup/Hudevad, Årslev
Verninge
Volderslev
Vøjstrup, Nr. Broby
Ørritslev

Senest opdateret 11. april 2024

 

Den videre proces

Hvad er næste skridt, når et område er blevet undersøgt, og der er udarbejdet et projektforslag, som er sendt til den pågældende kommune? 

For at projektet kan blive til noget, skal kommunen godkende projektforslaget. Men ikke nok med det. Energistyrelsen skal også godkende Fjernvarme Fyns ansøgning om at få del i tilskud fra fjernvarmepuljen. Og endelig skal tilstrækkelig med husstande i det pågældende område tilmelde sig fjernvarme. Når alle disse kriterier er opfyldt, går Fjernvarme Fyn i gang med at etablere fjernvarme til området.

 

Hvornår ved jeg, om der kommer fjernvarme til mit område?

Når der åbnes for tilmelding, laves der en side for det specifikke område. Her kan du følge projektets fremgang. Når der er tilstrækkelig med tilmeldte, udarbejdes der graveplaner, så du kan se, hvornår vi forventer at tilslutte din bolig. 

Vi har et stort ønske om at tilslutte flest muligt, hurtigst muligt og så billigt som muligt. Lige nu har vi derfor 100 mand i gang med at grave rør i jorden og tilslutte kunder. I forhold til sidste år har vi tilsluttet tre gange så mange som sidste år på samme tidspunkt. Vi arbejder derfor så hurtigt vi kan - så du kan slukke for gassen hurtigst muligt.

Spørgsmål og svar

Hvornår ved jeg, om der kommer fjernvarme til mit område?

Inden årets udgang skal du have fået svar på, om dit område kan forsynes med fjernvarme. Det er politisk bestemt. Øverst på siden kan du se, om dit område er ved at blive undersøgt og få en status.

Hvornår kan jeg blive tilsluttet fjernvarme?

Der er stor efterspørgsel på fjernvarme. Det betyder desværre også, at der kan være ventetid på at blive tilsluttet.

Er dit område ved at blive undersøgt, om det kan få fjernvarme, så er processen følgende:

  1. Vi laver beregning på, om det kan hænge sammen ud fra et samfundsøkonomisk synspunkt.
  2. Er fjernvarme det billigste alternativ i forhold til andre mulige energiformer, så sender vi et projektforslag til din kommune, som skal godkende projektet.
  3. Herefter skal Energistyrelsen godkende Fjernvarme Fyns ansøgning om at få del i tilskud fra fjernvarmepuljen.
  4. Endelig skal et tilstrækkeligt antal husstande i dit område tilmelde sig fjernvarme.
  5. Når der er tilstrækkelig tilslutning til fjernvarme i dit område, kan vi gå i gang med at grave og tilslutte dig og dine naboer til fjernvarmen.

 

Er alle ovenstående kriterier opfyldt, laver vi en overordnet plan for, hvornår vi kommer til dit område. Inden vi går i gang, laver vi en detaljeret plan for tilslutning, så du kan se, hvornår du kan forvente at blive tilsluttet. Vi opretter samtidig en områdeside, så du kan følge med i, hvad der sker i netop dit område. Herunder kan du se områderne, hvor projekterne er nået til fasen, hvor man kan tilmelde sig fjernvarme.

Mit område er ikke nævnt på siden. Betyder det, at der ikke kan komme fjernvarme til mit område?

Vi har foretaget beregninger på en række områder, hvor det har vist sig, at fjernvarme ikke er det billigste alternativ i forhold til andre energikilder. I disse områder sender vi derfor ikke projektforslag til den pågældende kommune. Står dit område ikke på listen, er du altid velkommen til at kontakte os for at høre, om vi har behandlet dit område. Du kan ringe på telefon 65 47 30 00 eller skrive til os på kontakt@fjernvarmefyn.dk.

Hvad koster det at blive tilsluttet fjernvarme?

Der vil blive beregnet en pris for hvert område. Prisen afhænger blandt andet af antal tilslutninger og afstanden fra det eksisterende fjernvarmeområde til det nye område.

Hvornår er sidste chance for at tilmelde sig fjernvarme?

Er dit område blevet godkendt til fjernvarme, kan du tilmelde dig her, eller ved at ringe til os på telefon 65 47 30 00. Du må meget gerne tilmelde dig i god tid, inden vi graver ud for din bolig. Når gravemaskinerne først har passeret din bolig, og der er gravet og reetableret, vil du ikke kunne blive tilsluttet til den aktuelle projektpris. Du vil i stedet skulle indhente et individuelt tilbud, som bliver tillagt et opstartsgebyr for gravearbejde og reetablering. Du kan derfor spare penge ved at tilmelde dig i god tid. Og vi kan få tilsluttet flere, hvis vi ikke skal tilbage og bryde den nyetablerede belægning op.