Overblik

Sommerlukning sker automatisk

Når sommeren er over os, og temperaturen stiger udenfor, har vi ikke brug for varme i radiatorerne eller gulvvarme indenfor. Virker dit fjernvarmeanlæg, som det skal, vil dit anlæg sommerlukke automatisk.

Du skal ikke sommerlukke for fjernvarmen

Når du har et såkaldt direkte fjernvarmeanlæg – og det har 95 % af alle Fjernvarme Fyns kunder – så skal du ikke bekymre dig om at sommerlukke for fjernvarmen. Det skyldes, at dit anlæg selv lukker ned for varmen, så du automatisk opnår den økonomiske besparelse. Det er dog en forudsætning, at dit anlæg er indstillet korrekt.

Fungerer dit fjernvarmeanlæg, som det skal, vil din gulvvarme og dine radiatortermostater selv lukke for varmen, når temperaturen i din bolig er høj nok. Og på kolde sommerdage vil din gulvvarme eller dine radiatorer tænde igen, så komforten fortsat vil være i top.

Du kan nemt selv tjekke, om dit anlæg fungerer optimalt og sommerlukker:

  1. Tjek om dine radiatorer eller din gulvvarme er kold eller varm ved at mærke med hånden på radiatorerne eller på gulvet. Er disse varme, og de er tændte, mens der er varmt udenfor, er der noget galt med dine termostater. De burde selv slukke og derfor være kolde.
  2. Tjek om returtemperaturen er højere end cirka 30 grader. Hvis returtemperaturen er væsentlig højere end 30 grader, bruger du ikke din varme korrekt. I så fald er dit anlæg enten ikke indstillet korrekt, eller noget kan være gået i stykker.

 

Læs mere om dit fjernvarmeanlæg her.

Yderligere information
Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at ringe til os på telefon 65 47 30 00.

Er dit fjernvarmeanlæg ikke indstillet korrekt, anbefaler vi, at du kontakter din VVS-installatør.