Overblik

Dit fjernvarmeanlæg

Lær dit fjernvarmeanlæg og din måler bedre at kende og læs vores anbefalinger. Læs også hvordan du tjekker dit fjernvarmeanlæg
Kend din måler

Bliv klogere på alt lige fra måleraflæsning, udskiftning af måler, udvidet målerservice og meget mere.

Tjek dit fjernvarmeanlæg

Det er dyrt med utætheder i din varmeinstallation. Det er derfor en god idé at tjekke din varmeinstallation. Læs mere om hvordan her.

Er vandet i din vandhane grønt?

... så betyder det, at du har en defekt vandvarmer.

Fjernvarme Fyn tilsætter med jævne mellemrum grøn farve til fjernvarmevandet.

Den grønne farve er helt ufarlig for både mennesker og natur og hjælper dig som kunde til at opdage eventuelle utætheder i dit system.

Hvis vandet i din vandhane bliver grønt, er din vandvarmer utæt. Det betyder, at det grønne fjernvarmevand løber over i dit varme brugsvand. Hvis det sker, skal du kontakte en VVS-installatør.

Bemærk, at du ikke skal kontakte dit vandselskab, da de ikke kan hjælpe.

Kend placeringen af dit fjernvarmestik

Få adgang til Fjernvarme Fyns registrerede oplysninger om fjernvarmestik.

Skal du i gang med anlægge ny terrasse, opsætte hegn eller plante nye træer på din grund, kan du orientere dig om placeringen af dit fjernvarmestik herunder.

Derfor skal du vælge en varmtvandsbeholder

Fjernvarme Fyn anbefaler, at opvarmningen af brugsvand sker ved hjælp af varmtvandsbeholder.

Fordelen ved beholderløsningen er, at der ikke er noget tomgangsforbrug som ved en gennemstrømningsvandvarmer. Samtidig er varmetabet i nye beholdere minimalt. Endelig vil du ikke opleve akut mangel på varmt vand ved lukninger og reparationer på fjernvarmenettet.

Sådan undgår du bakterier i dit varmtvandssystem

Legionellabakterier findes almindeligt i alle våde og fugtige miljøer og derfor også i vandsystemer.

Sådan undgår du legionellabakterien:

  • Hold en passende høj temperatur i varmtvandssystemet (cirka 55 grader)
  • Hold en passende lav temperatur i koldtvandssystemet (< 20 grader)
  • Sørg for jævnligt at gennemskylle varmtvandssystemet med stort flow, da aflejringer og slam i varmtvandssystemet giver god grobund for bakterievækst
  • Sørg for at udslamme varmtvandsbeholderen og afrense gennemstrømningsvandvarmeren jævnligt
  • Dimensionering af varmtvandssystemet skal ske, så der ikke er døde ender og tapsteder, der sjældent bruges og en eventuelt beholders volumen skal tilpasses forbruget.
  • Rensning og desinfektion af brusehoveder og lignende skal foretages jævnligt.
Serviceordning

Ligesom en bil har dit fjernvarmeanlæg brug for et periodisk serviceeftersyn foretaget af en professionel. Med Fjernvarmens Serviceordning får du en masse fordele.

Får du varme nok ud af dit fjernvarmevand?

Du afregnes efter varmen, som du tager ud af fjernvarmevandet målt i Giga Joule (GJ)/megawatt timer (MWh). Det er således temperaturforskellen i det fjernvarmevand, der går henholdsvis ind og ud af din bolig, som du afregnes efter.

Derudover betaler du et transportbidrag for mængden af kubikmeter (m3) fjernvarmevand, der løber igennem dit anlæg. Jo større mængde vand, der skal til for at opvarme dit hjem og dit brugsvand, jo større bliver din varmeregning. Der er derfor penge at spare ved at udnytte varmen i dit fjernvarmevand bedst muligt. Jo bedre din afkøling af fjernvarmevandet er, jo mere varme får du for pengene.

Følg dit forbrug med vores app

Fjernvarme Fyn har en app, som du kan downloade gratis. Med app'en kan du nemt følge dit forbrug og opsætte forbrugsovervågning og blive advaret, hvis dit forbrug er over eller under en vis grænse.

Følg de gode råd og få mere ud af din varme

Ved at følge de gode råd får du ikke blot mere ud af din varme. Du sparer samtidig på energien. Det er godt for både miljøet og din pengepung.