Den grønne omstilling fortsætter trods mindre tilfredsstillende resultat for 2023

Den grønne omstilling fortsætter trods mindre tilfredsstillende resultat for 2023

 
Fjernvarme Fyn har for nylig præsenteret resultatet for 2023 på den årlige generalforsamling. Og det vidner om et turbulent år, hvor især situationen på elmarkedet fik stor økonomisk indflydelse.

Året endte således med et samlet resultat før skat på minus 4.730 t.kr. Koncernomsætningen udgjorde i året 1.776.456 t.kr.

Resultatet betegnes som mindre tilfredsstillende og som et pænt stykke under det forventede. Det skyldes i høj grad situationen på elmarkedet. Her faldt gennemsnitsprisen på el drastisk i forhold til de rekordhøje priser året før. Og det fik stor negativ indflydelse på Fjernvarme Fyns regnskab.

Rejsen fra sort til grøn fortsætter
Heldigvis var der også mange lyspunkter gennem året. Alene i 2023 valgte cirka 1.850 fynske husstande at udskifte deres individuelle opvarmningsform med fjernvarme. Det er ny rekord. Og i foråret blev der rundet en milepæl med kunde nummer 70.000.

På produktionsfronten skete der også vigtige begivenheder. Den 1. marts 2023 blev der nemlig sat blus på kedlerne i det nye og moderne biomasseanlæg på Havnegade. Det betyder, at Fjernvarme Fyn nu både kan udnytte energien fra flis, halm, restaffald og overskudsvarme. Og det er endnu et vigtigt skridt i videreudviklingen af et flerstrenget og fleksibelt produktionsapparat.

Vi skruer op for fremtiden
Vejen mod fremtidens fjernvarme er belagt med mange store opgaver, udfordringer og svære valg. Derfor er det glædeligt, at Fjernvarme Fyn sagde pænt goddag til mange nye kolleger i 2023 på trods af, at der fortsat er hård konkurrence på det danske jobmarked. Der er nemlig brug for dygtige og engagerede medarbejdere, som alle vil være med til at gøre den berømte forskel i hverdagen.

På den baggrund står Fjernvarme Fyn fortsat stærkt rustet til fremtidens udfordringer på vejen mod klimaneutral fjernvarme i 2030.

Alt dette og meget mere kan du læse i den fulde årsberetning, som du finder her.

Af: Fjernvarme Fyn.