Dit fjernvarmeanlæg

Vi farver fjernvarmevandet grønt

Det gør det lettere at opdage utætheder

Er vandet i din vandhane grønt?

... Så betyder det, at du har en defekt vandvarmer.

Fjernvarme Fyn tilsætter med jævne mellemrum grøn farve til fjernvarmevandet. Den grønne farve er helt ufarlig for både mennesker og natur og hjælper dig som kunde til at opdage eventuelle utætheder i dit system.

Hvis vandet i din vandhane bliver grønt, er din vandvarmer utæt. Det betyder, at det grønne fjernvarmevand løber over i dit varme brugsvand. Hvis det sker, skal du kontakte en VVS-installatør.

Bemærk, at du ikke skal kontakte dit vandselskab, da de ikke kan hjælpe.

Opdag utætheder og spar penge
De fleste utætheder opdages nemt med den grønne farve. Alligevel kan en vandvarmer godt være utæt, selvom vandet ikke bliver grønt. Det skyldes lokale trykforskelle, som også gør det muligt for brugsvand at løbe over i fjernvarmevandet.

Derfor er det altid en god idé at kontrollerer sin varmeinstallation.

Hvis der løber brugsvand over i fjernvarmesystemet, betaler du for brugsvand, som du ikke har gavn af. Der tilføres samtidig ilt og kalk, når der kommer brugsvand over i fjernvarmesystemet. Det ødelægger rørene på længere sigt. Mindre brugsvand i fjernvarmesystemet vil derfor betyde færre reparationer af rørledningerne. Der kan herved spares penge på vedligehold, hvilket kommer dig til gode som fjernvarmekunde.

Der kan derfor være penge at spare på både kort og lang sigt ved at opdage utætheder.